Premijera velike istorijske slikovnice ,,Bajku životom pravimo”


Premijera velike istorijske slikovnice ,,Bajku životom pravimo” (6+), koju je po tekstu Stevana Koprivice i Dragane Tripković režirao Ferid Karajica, biće održana u subotu 24.10.2020. godine, sa početkom u 12h u Velikoj sali Kic-a.

Djeca, kao i njihovi roditelji imaće priliku da se upoznaju sa znamenitim ličnostima iz crnogorske istorije Ivanom Crnojevićem, Njegošem, Kraljem Nikolom, Blažom Jovanovićem i Draganom Radulovićem, kroz jedan interesantan dramski narativ i strukturu sastavljenu od dijaloga, interakcije, scenskog pokreta, koreopgrafije i muzike, uz veselu i edikativnu atmosferu.  

U predstavi igraju: Davor Dragojević, Danica Rajković, Lara Dragović, Lazar Đurđević, Marko Rajković, Mirjana Spaić, Pavle Bogojević, Stefan Vuković, Nemanja Todorović , Aleksa Balević, Kristijan Blečić, Maša Božović, Milica Kekić, Una Lučić i Ognjen Sekulić.

Glasovi:  Branimir Popović,  Dušan Kovačević, Mladen Nelević,  Željko Radunović i Dejan Đonović.

Reprizna izvođenja zakazana su za subotu 24.10. u 20h i u nedelju 25.10. sa početkom u 11h i 13h u Velikoj sali KIC-a.

Ulaznice su dostupne i na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati I vikendom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati.

Izvođenje predstava će se održati uz strogo poštovanje mjera koje su donijeli Nacionalno koordinaciono tijelo i Institut za javno zdravlje. 

Projekat se realizuje u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja i uz pomoć Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − nine =