Premijerno u KIC-u plesna predstava “Magbet”Podgorička premijera plesne predstave “Magbet”, po motivima drame Vilijema Šekspira, biće izvedena u srijedu, 29. maja 2019. godine, na Velikoj sceni Kulturno – informativnog centra ”Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati.

  Nastala u produkciji Bitef teatra iz Beograda i Centra za kulturu Tivat, „Magbet” ima za cilj da publici predstavi nove pravce razvoja plesnog teatra. Koreografija predstave “Magbet” povjerena je mladom koreografu Milošu Isailoviću, koji je u Bitef dance kompaniji ostvario veliki broj izuzetnih igračkih uloga. I u ovoj plesnoj postavci, baziranoj na klasičnom dramskom konceptu, “Magbet” je samo idejno polazište za razvoj autorovog viđenja savremenog svijeta, u kontekstu atmosfere koja vlada u ovom čuvenom Šekspirovom djelu – to je mračni svijet zavjere, zločina, psiholoških devijacija, vlastoljublja, strasti…

  Savremeno koreografsko tumačenje “Magbeta” nudi pregršt scenskih mogućnosti. Lik Ledi Magbet uvijek je izazivao posebnu pažnju, a svakako vrlo je atraktivna i pojava tri vještice, koje su, kao i svi ostali likovi, vizuelno uklopljene u vanvremenski okvir, pružajući publici osjećaj modernosti, savremenosti i nadasve univerzalnosti Šekspirovih ideja.

                Režiju predstave potpisuje Luka Mihovilović, dramaturg je Jelena Kajgo, a kompozitor Draško Adžić. U predstavi igraju: Miloš Isailović, Dejan Kolarov, Ana Ignjatović – Zagorac, Nataša Gvozdenović, Tamara Pjević, Jelena Bulatović, Miona Petrović i Branko Mitrović.


                 Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici KIC-a, po cijeni od 5 eura, svakog radnog dana od 9 do 20h. Rezervacije na broj 020 664 237.