Program proslave Dana opštine Budva u Narodnoj biblioteci

 

 

JU Narodna biblioteka Budve će programe kojima ove godine obilježava Dan opštine Budva započeti u subotu, 17. novembra 2018. godine, u 19h promocijom 11. broja časopisa Krug mladih i s tim u vezi okruglim stolom pod nazivom “Zelena gradska površina, šta to bješe?” na kojem će biti riječi o nedostatku zelenih površina u Budvi, nedostatku dječjih igrališta, parkova i prostora za druženje i rekreaciju. Promocija i okrugli sto biće održani u Narodnoj biblioteci a program se realizuje u saradnji sa NVO “Sedma sila mladih”.

Učesnici okruglog stola “Zelena gradska površina, šta to bješe?” biće arhitektice Ivana Babić i Višnja Marković, i direktorica PPU Vini Pu Marina Jovanović. Svoje mišljenje iznijeće mladi Budve i članovi redakcije „Krug mladih“. Moderatorka će biti Zorica Radenović, urednica časopisa i portala „Krug mladih“.

Časopis „Krug mladih“ izdaje NVO „Sedma sila mladih“ koja u saradnji sa Narodnom bibliotekom Budve organizuje radionice novinarskog i kreativnog pisanja. Jedanaesti broj časopisa podržan je od strane Ministarstva sporta Crne Gore, Opštine Budva, Turističke organizacije Budve i drugih javnih preduzeća i firmi.

Narodna biblioteka Budve će program proslave Dana opštine nastaviti u poneđeljak, 19. oktobra u 19h u holu Akademije znanja promocijom novog romana Tamare Kovačević “Nešto naše”. U utorak, 20.novembra sa početkom u 20h takođe u holu biće promovisana nova knjiga iz edicije Narodne biblioteke Budve – zbirka poezije Katarine Sarić “SvejAdno mi je i ostale dijagnoze socijale”. Izložba “Dan opštine u Primorskim novinama od 1972 – 2003. godine” biće otvorena u holu Akademije znanja u srijedu, 21. novembra u 18h. Izložbu će otvoriti Vaso Stanišić, bivši glavni i odgovorni urednik “Primorskih novina”.

Promocija monografije “Jovo Ivanović”, suizdavački projekat Muzeja i galerija Budve i Narodne biblioteke Budve, biće održana u Modernoj galeriji u petak, 23. novembra sa početkom u 18h. Istog dana, 23.novembra u 20h u holu Akademije znanja, biće promovisana  knjiga čiji je izdavač Narodna biblioteka Budve – “Saglasja”, političko –filozofski ogledi dr Predraga Zenovića.

Ovogodišnji program obilježavanja Dana opštine Budva biće završen u subotu 24. novembra književnom večeri “Ljubiša i krug književnika Budve” čiji je početak planiran u 20h.