Programski segment DEUS-a 2021. – Đečji vikendi


U okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS 2021.), Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, pripremio je za najmlađe sugrađane “Đečje vikende”. Taj dio programa obuhvata đečje novogodišnje radionice za izradu novogodišnjih ukrasa, koje će se održavati subotom, dok će predstava za đecu “Čarobna knjiga” biti izvođena neđeljom.

Prva radionica već je završena, a ostale tri planirane su za 4.,11. i 18. decembar u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”, od 11 do 12.30 časova.

Novogodišnja predstava “Čarobna knjiga”, biće prvi put izvedena u neđelju 5. decembra u 11 časova, u Đečjem parku u Bloku VI (iza Ruskih kula), zatim 12.12, u 10.30 časova, u Đečjem parku na Starom aerodromu, i 26.12 u 11 časova u Sportsko-rekreativnom parku na Zabjelu.

Predstava je namijenjena đeci i odraslima koji i dalje vjeruju u čaroliju i magiju koju donose Nova godina i njen vjesnik Đed Mraz. Priča prati sestru i brata koji uoči dočeka Nove godine suprotstavljaju svoje vjerovanje, odnosno nevjerovanje u Đeda Mraza. Kroz priču o odrastanju, ljubavi, povjerenju i porodičnim vrijednostima, publika će moći da proživi emotivne i zabavne situacije i uoči novogodišnjeg slavlja se podsjeti na snagu ljubavi i vjere u bolje dane koje Nova godina treba da donese.

Tekst i muziku za predstavu uradio je Dejan Đonović, a scenografiju Smiljka Šeparović. U predstavi igraju Branka Femić/Marija Đurić, Goran Slavić i Dejan Đonović.

Ulaz na programe biće slobodan, a redari će provjeravati kovid propusnice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × three =