Projekcija filma Bola Boškovića “Priča zelene strane“ u Baru

 

 

U poneđeljak, 11.12.2017. godine u Baru, u dvorcu Kralja Nikole sa početkom u 19 sati biće održana projekcija filma “Priča zelene strane“ renomiranog crnogorskog kompozitora i autora filmova o Crnoj Gori Bola Boškovića.

Film je inspirisan stihovima istoimene knjige poema, kotorske spisateljice i književnice Vesne Vičević. Stihove u filmu govori Blagota Eraković. Ovaj projekat simboliše sinteza originalne ambijentalne muzike, stihova i art landinga, land scapea, koju karakteriše zajednička inspiracija – istorija i prirodne ljepote Crne Gore. Namjenska muzika koja je rađena za film, sastoji se od četiri kompozicije: “Balkanska carica“, ”Noć skuplja vijeka“, ”Lesendro“ i ”Starčeva gorica“, a koju, kao i scenario i reziju, potpisuje autor Bole Bošković.

Film „Priča zelene strane“ traje nepunih 40. minuta. Postprodikcija je rađena u Beogradu, u postprodukcijskom studiju „Serdar“. Tehničku obradu filma potpisuje Dimitrije Vučinić. Nakon promocije filma koja je bila održana decembra prošle godine u Kraljevskom pozorištu Zetski dom i poslije prikazivanja u  Podgorici (Velika sala KIC – a “Budo Tomović”) i Kotoru (sala bioskopa “Boka“) ovo je četvrta projekcija u Crnoj Gori.

Organizator prikazivanja filma “Priča zelene strane” je JP Kulturni centar Bar.