Promenada saksofona u Luštici Bay

 

 

 

Tivat, 9. septembar 2017.

 

U okviru XV Međunarodne radionice za duvačke instrumente koju u Tivtu priređuju NVO Ars praesentia Boke Kotorske i tivatska Muzička škola, u ponedjeljak, 11. septembra u 20 časova biće održan koncert “SaxoFone’s promenade“ u Luštici Bay, jednom od generalnih sponzora ove muzičke radionice. U slučaju vremenskih neprilika, koncert će biti održan u Sali Muzičke škole.

Koncert je dio radionice za saksofoniste koja se pod vođstvom Bojana Vukelića održava od 9. do 15. septembra. U ponedjeljak će se projektu priključiti sastav „BG SAX 4“ osnovan 2015 od umjetnika obrazovanih u Srbiji i u inostranstvu. Kvartet je potpuno nov sastav na beogradskoj sceni gdje uglavnom i djeluje. Sastav čine eminentni saksofonisti školovani u zemlji i  instranstvu, a koji danas žive u Beogradu: Bojan Vukelić (sopran i alt saksofon), Maks Kočetov /Max Kochetov/ (alt saksofon), Kristijan Mlačak (tenor saksofon) i Ivan Stamenković (bariton saksofon).

 

 

Ovaj kamerni sastav predstavlja nešto sasvim novo na muzičkoj sceni Beograda i Srbije, a premijerno izvođenje imao je na festivalu „SAX perience“ 2015. godine u Beogradu. Inspirisan prije svega jazz-om, soul-om, funk-om, savremenom i popularnom muzikom, miješajući različite muzičke pravce obogaćene improvizacijom, stvorio je jedinstveni sklad u muzičkom izrazu.

Od skoro BG –Sax 4 nastupa sa perkusionistom Aleksandrom Radulovićem, stalnim članom BG Filharmonije.

Ansamblu je ovo drugi nastup u Crnoj Gori, a prvi je bio na koncertu u Tivtu u septembru 2016. godine, u okviru završnog koncerta saksofonske radionice.

 „Luštica Bay je i ove godine sponozor Međunarodne radionice za duvačke instrumente, što nas posebno raduje imajući u vidu našu želju da podržimo kvalitetne umjetničke sadržaje, naročito kada postoji spremnost da se programi izvedu u našem nesvakidašnjem ambijentu“, saopštila je Slavica Milić, izvršna marketing menadžerka u Luštica Development.

Prvi ovogodišnji ciklus radionia za duvačke instrumente održan je od 14 – 21. avgusta kada je priređen i koncert Magični limenjaci.

 

 

Luštica Bay se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica i polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu.

Kompanija i ove godine podržava tri renomirane kulturne manifestacije u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom i to: međunarodni festival KotorArt, pozorišni festival Purgatorije i Operosa Montenegro festival. Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji, ovi festivali dio događaja izveli su u Luštici Bay.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + seven =