Promocija knjige Sava V. Mikića „Uskoci između Morače i Drobnjaka”

 

 

             Promocija knjige „Uskoci između Morače i Drobnjaka“, autora Sava V. Mikića biće održana u petak, 27.oktobra u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ sa početkom u 19 sati.

             Pored autora, o knjizi će besjediti i akademici Radoje Pajović i Đorđe Borozan, prof. dr Saša Knežević, kao i književnik i publicista Marijan Mašo Miljić.

             Savo V. Mikić, diplomirani inženjer, rođen je 1940. godine u Sirovcu u Uskocima, opština Šavnik. Osnovnu školu učio je u Barama na Gredi, a osmogodišnju u Boanu. Srednju škou završio je u Titogradu, a Šumarski fakultet u Beogradu. Od 1959. godine živi u Beogradu. Objavio je knjige: „Udruženje Durmitoraca“, „Dva vijeka Uskoka“, „Nedovršeni memoari Sava Mikića, pilota sa Solunskog fronta“, „Mikići bratstvo u Uskocima“, „Udruženje Uskoka „Boan“ i „Sirovac i Bare – uskočka sela u Crnoj Gori“. Bavi se istraživanjem istoriografije, etnografije, sociologije i genologije stanovništva u Uskocima. Desetak godina prikupljao je građu za pisanje monografije „Uskoci između Morače i Drobnjaka“.

             Nakon promocije, biće upriličen koktel u holu KIC-a, gdje će posjetioci moći da kupe primjerak ove knjige.