Promocija publikacije “Put stvaraoca – koraci ka uspjehu” u KIC-u


Promocija publikacije “Put stvaraoca – koraci ka uspjehu” biće organizovana u srijedu, 16.juna, u Multimedijalnoj sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, od 19 sati.

              O publikacijama govore autorke: dr Dušanka Popović i Aleksandra Vešović Ivanović i recenzentkinje dr Dijana Vučković i mr Biljana Mosurović. Moderator večeri je Valentina Radulović.

               Kreativno pisanje je mnogostruko korisno za učenike i utiče da nadarena đeca otkriju i razviju svoj spisateljski talenat i radost pisanja. No, osim ovoga, kreativno pisanje: razvija maštu i podstiče kreativnost, jača čitalačku pismenost đece, obogaćuje njihov rječnik i jača samopouzdanje učenika, njihove komunikacijske i druge vještine.

                Projekat Kako učenicima pomoći da uspješno stvaraju usmene i pisane, umjetničke i neumjetničke tekstove je zaživio prije tačno deset godina u trinaest crnogorskih škola i fokusiran je da pomogne nastavnicima u prepoznavanju i podršci talentovanim učenicima i učeničkim kompetencijama.  U publikacijama “Put stvaraoca, radost pisanja” i “Put svaraoca, koraci ka uspjehu” predočena su teorijska i praktična iskustva iz ovog projekta.

                 Projekat realizuju JU KIC “Budo Tomović” i NVU Institut za proučavanje i afirmaciju kulturne baštine Crne Gore – IPAK CG.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × four =