Promocija zbirke pjesama „Prije objave“ Đorđa Šćepovića

 

 

Zbirka poezije „Prije objave“ pjesnika Đorđa Šćepovića biće predstavljena u KIC-u “Budo Tomović” u okviru ciklusa “Savremena crnogorska književnost”, u srijedu, 28. februara u sali DODEST od 19 sati.

             O knjizi će, sa autorom, govoriti teoretičarka književnosti Marijana Terić.

             Nova, sedma knjiga poezije Đorđa Šćepovića pod naslovom “Prije objave” objavljena je krajem prošle godine u izdanju Transkripta iz Podgorice. Urednik izdanja je Mirza Lekić, recenzenti su Aleksandar Radoman i Marijana Terić koja je i autor predgovora, likovna urednica je Suzana Pajović. Knjiga je strukturirana u tri ciklusa, Novi čovjek, Po Đorđu i Iz zaostavštine Eda Iringtona.

             Đorđe Šćepović je rođen 6. aprila 1983. godine u Titogradu. Objavio je knjige poezije: “Provincije  spasa” ( 2004), “Molitva za Judu” (2004), “Par riječi o strahu” (2005), “Apostol iz bloka A” (2006), “Tri put reci metropola i nahrani ptice slovima” (2009) i “Dok crtah mapu svojih putovanja” (2016). Zastupljen je u više zbornika i panorama poezije. Poezija mu je prevođena na engleski, mađarski i slovenački jezik. Jedan je od osnivača i urednika časopisa za književnost i kulturu Script. Živi u Podgorici.