Protekao drugi dan FIAT-a

Drugi dan FIAT-a bio je sadržajan, a počeo je programom Creative Industry Forumom, koji je održan u „Kolektoru“ (zgradi nekadašnje fabrike Titex), na temu „Prezentacija rezultata istraživanja i mapiranja kreativnih industrija u Crnoj Gori“. U pitanju je istraživanje koje je uz podršku UNESCO Fonda za kulturnu raznolikost sproveo „Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj“ (IPER) u Crnoj Gori. Moderator Foruma je bio doc. dr Edin Jašarović, urednik programskog segmenta FIAT CREATIVE INDUSTRY ART MARKET.

U okviru festivalske likovne scene, u „Kolektoru“ je postavljena izložba fotografija o urbanoj memoriji grada Podgorice, Relje Brkovića „Geto je ljubav“, koja će biti otvorena do 17. septembra.

U okviru takmičarske selekcije FIAT-a, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“ izvedena je hrvatska predstava „Kurlani“, rađena po motivima „Trilogije o Kurlanima“ Mirka Božića, u režiji i adaptaciji Senke Bulić. 

Program je nastavljen u 23 časa, u dvorištu Kuslevove kuće, koncertom na kome je nastupio Mirian Kolev iz Bugarske, čiji solo projekat nosi naziv E.U.E.R.P.I. Nakon koncerta, publika je uživala u nastupu DJ TODORO-a.