Protekao peti dan FIAT-a


Peti dan FIAT-a protekao je u znaku konferencije “FIAT Slobodna zona – Festivali u doba korone”.

 Sesija je tematski nastavak konferencije “Festivali u doba korone”, održane u Kotoru prošlog mjeseca u okviru međunarodnog festivala „KotorArt Don Brankovi dani muzike“. Učestvovali su: Ana Vukotić – Festival internacionalnog alternativnog teatra (Podgorica, Crna Gora)Paolo Mađeli – pozorišni reditelj (Italija), Ratimir Martinović, KotorArt Don Brankovi dani muzike (Kotor, Crna Gora), Ivan Radonjić, Festival uličnih svirača (Nikšić, Crna Gora) i kao i predstavnik Ministarstva kulture Crne Gore.

Zbog velikog interesovanja publike, i na osnovu procjene Umjetničkog savjeta FIAT-a održana je još jedna promocija poezije za gledanje i slušanje „PoVid-19“, bosanskohercegovačkog autora Ahmeda Burića. Poznatom piscu pridružila se za klavirom Vjera Nikolić, kompozitorka, pijanistkinja i pedagoškinja, jedna od najistaknutijih predstavnica nove regionalne umjetničke scene.

U ponoć je nastupio DJ Todoro, na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”, sa mejnstrim hitovima elektro pop indi  70’/ 80’/ 90’ i malo začina ex-YU scene.

FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija prenošeni su uživo preko video platforme YouTube, na sajtu www.fiat-montenegro.org, kao i na FIAT-ovim kanalima na društvenim mrežama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + fourteen =