Radionice MIDPOINT Intensive Montenegro


MIDPOINT Intensive Montenegro 2019, profesionalni program obuke za crnogorske kreativne timove filmskih profesionalaca,  u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore nedavno je objavio selektovane za MIDPOINT radionicu koja će se održati od 12. do 15. oktobra u Podgorici.

Projekti dugometražnih igranih filmova u fazi razvoja koji su selektovani za prvo izdanje MIDPOINT Intensive Montenegro su:

Planeta 7693
Nehaj
Dolina spomenika i
Obraz

Tokom radionice filmski timovi će raditi na kreativnom razvoju scenarija, kao i na produkcijskim aspektima njihovih projekata. Nakon radionice, uslijediće i online konsultacije sa mentorom, a u skladu sa potrebama svakog od projekta koji budu učestvovali. Radionica se sastoji od grupnog rada mentora i polaznika, sa predavanjima, a za mentore su odabrana dva filmska stručnjaka iz Evrope – David Pope i Danijel Hočevar.

Timove filmskih profesionalaca koji su selektovani za ovogodišnje izdanje programa čine: Gojko Berkuljan, Stefan Bošković, Ivan Đurović, Marko Jaćimović, Milorad Radenović, Milija Šćepanović, Maja Todorović, Ana Vujadinović, Nikola Vukčević, Srđan VuletićBiljana Vušović.

Članovi timova oko projekata su okupljeni na sljedeći način:

Nehaj
Maja Todorović / scenaristkinja
Biljana Vušović / producentkinja
Milija Šćepanović / reditelj

Planet 7693 
Ana Vujadinović / scenaristkinja
Marko Jaćimović / producent
Gojko Berkuljan / reditelj

The Face of Honour
Ana Vujadinović / scenaristkinja
Milorad Radenović / producent
Nikola Vukčević / reditelj

Valley of Monuments 
Stefan Bošković / scenarista
Ivan Đurović / producent
Srđan Vuletić / reditelj

Četvorodnevne radionice MIDPOINT Intensive Montenegro, biće održane u dva bloka – prva dva dana rezervisana su za rad mentora sa selektovanim učesnicima, dok su 14. i 15. oktobra pozvani svi zainteresovani da prisustvuju otvorenim predavanjima i radu sa predavačima.

Radionica se realizuje uz podršku Filmskog centra Crne Gore. 

MIDPOINT program djeluje pod pokroviteljstvom Akademije scenskih umjetnosti u Pragu.

PROGRAM RADA


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 2 =