Rasprodat koncert “Tri dive” na KotorArtu

 

 

Tereza Kesovija, Gabi novak i Radojka Šverko u Kotoru

 

Kotor,05.08.2018.

 

Tri velike dive naših prostora, Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko nastupiće na ovogodišnjem KotorArt Don Brankovim danima muzike u poneđeljak 6. avgusta.

Tereza Kesovija je više od četiri decenije nastupala i bila nagrađivana na svim domaćim (jugoslovenskim) festivalima. Nastupe u Francuskoj započela je 1965. godine, sarađujući sa zvijezdama kao što su Serž Lama, Tino Rosi, Žilber Beko, Rita Pavone; dva puta je pjevala na takmičenju za Pjesmu Evrovozije. Dobitnica je brojnih nagrada, a predsjednik Republike Francuske odlikovao je i proglasio Vitezom visokog odličja za doprinos u kulturi (1999).

Gabi Novak je karijeru započela radeći s Big bendom u Lju­bljani, nakon čega su uslijedili nastupi na festivalima kao što su Zagrebački festival zabavne glazbe (Zagrebfest) s pjesmom Ljubav ili šala, Bledski džez festival u duetu s čuvenim Lujem Armstrongom, Beogradsko proleće, festivali u Splitu i Opatiji. Dobitnica je nagrade Porin za najbolji ženski vokal (Pjesma je moj život, 2003), kao i za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj muzici 2006. godine.

Radojka Šverko je prekretnicu u karijeri imala 1970. godine, kada je s pjesmom The World is Mine pobijedila na festivalu u Rio de Žaneiru, nakon čega su uslijedili nastupi na festivalima u Tokiju, Seulu, Atini, Portoriku, Karakasu, Los Anđelesu, Njujorku, kao i redovni nastupi na jugoslovenskim festivalima. Pjesmu Kud plovi ovaj brod otpjevala je na vrhuncu međunarodne karijere na Splitskom fes­tivalu (1970).

Na koncertu koji će biti održan na Ljetnjoj pozornici, s početkom u 22 sata, ove velike umjetnice džez i pop muzike podsjetiće nas hitova koji traju godinama i koji se slušaju u svako doba dana. Uz njih, nastupiće poznati džez umjetnici kao instrumentalna potpora: gitarista Ante Gelo, basista Robert Vrbančić i pijanista Matija Dedić.

Zbog velikog interesovanja publike, koncert je rasprodat.