Repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta za mart 2016.godine

 

CNP - znak 150

 
 

Akcija koja je pod sloganom „Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište” realizovana u februaru, zbog velikog interesovanja i izuzetnog odziva publike, biće nastavljena i u martu. Akcija omogućava 50 posto popusta za sve predstave Crnogorskog narodnog pozorišta koje će biti izvedene u martu.

Predstave koje će biti na repertoaru u martu su: “Revizor” N. V. Gogolja, u režiji Veljka Mićunovića, “Gorski vijenac” Petra II Petrovića Njegoša, u režiji Dijega de Breje, „Allegretto Albania“ Stefana Čapaljikua, u režiji Idriza Đokaja, „Povratak“, Harolda Pintera, u režiji Mirka Radonjića, „Urnebesna tragedija“ Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, „Everyman Đilas“, po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić, „Don Žuan“ Žana Batista Poklena Molijera, u režiji Ane Vukotić, “Ribarske svađe” Karla Goldonija, u režiji Ane Vukotić, „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ Iva Brešana, u režiji Luke Kortine, „Koza ili ko je Silvija”, Edvarda Olbija, u režiji Danila Marunovića, „Očevi su grad(ili)“, autorski projekat Borisa Liješevića, i „Lasice“ Bojane Mijović, u režiji Stevana Bodrože.

U martu će na Velikoj sceni CNP-a biti izvedene četiri gostujuće predstave. Plesna predstava “Romansa” čiju režiju i koreografiju potpisuje Loredana Parrella, u produkciji Physical dance theatre iz Italije, biće izvedena na Velikoj sceni 2. marta. Nikšićko pozorište gostovaće sa predstavom “Bilo jednom u maju”, Žolta Požgaja, u adaptaciji i režiji Gorana Bulajića 5. marta, a 9. marta će biti izvedena predstava “Ženidba” N. V. Gogolja, u režiji Sergeja Fedotova i produkciji teatra “U Mosta” iz Perma, (Rusija). Predstava “Julije Cezar” Viljema Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića i produkciji Grada teatra Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorišta Sombor, biće izvedena na Velikoj sceni CNP-a 31. marta.

U saradnji sa Crnogorskom kinotekom 10, 12. i 14. marta biće prikazani filmovi u kojima je igrala Nastasja Kinski: “Ljudi mačke” (režija: Pol Šreder), “Tes” (režija: Roman Polanski), i “Pariz, Teksas” (režija: Vim Venders). Ulaz za sve projekcije je slobodan.

Na Velikoj sceni u martu će biti održana tri koncerta. Crnogorski simfoničari nastupiće 3. marta uz dirigenta Bojana Suđića i solistu Domenika Nordia (violina), a 15. marta uz dirigentsko vođstvo Grigorija Kraska i soliste Jarinu Denisenko (oboa), Petra Garića (klarinet), Antonia Nasevskog (fagot) i Anu Abramović (horna). U okviru Dana frankofonije 20. marta će na Velikoj sceni biti održan koncert pod nazivom “Brigitte”, u saradnji sa Francuskim institutom Crne Gore.

 

Repertoar CNP-a u martu 2016.

 

Repertoar mart 2016