Rijeka – Predstavljanje crnogorskih književnika hrvatskoj javnosti

 

CDNK - logo

 

 

Crnogorsko društvo nezavisnih književnika (CDNK) iz Podgorice, kao nastavak saradnje između crnogorskih i hrvatskih pisaca, u petak 4. marta 2016. godine u 19:00h, u antikvarnici-knjižari Ex Libris u Rijeci, organizuje predstavljanje troje crnogorskih književnika hrvatskoj javnosti: pjesnikinje Dragane Tripković, književnika i izdavača Milorada Popovića, te književnika i esejiste Andreja Nikolaidisa.

Radi se o višestruko nagrađivanim autorima triju generacija i triju književnih poetika iza kojih su brojna priznanja u Crnoj Gori i inostranstvu, a koji se smatraju trenutno jednima od najvažnijih autora koji pišu na crnogorskom jeziku. Tamošnje publika će imati priliku da se upozna s najnovijim dosezima crnogorske književnosti, a otvoriće se i aktuelna pitanja crnogorske književne scene. Predstavljanje Dragane Tripković, Milorada Popovića i Andreja Nikolaidisa, te razgovor s njima vodiće riječki književnik Milan Zagorac. Ovo predstavljanje je „uzvratni“ susret, budući da su u junu 2015. godine autori Kristina Posilović i Zoran Žmirić učestvovali na predstavljanju recentne hrvatske i riječke književnosti u Podgorici i Cetinju.

Ovaj je susret, kao i prošlogodišnji, omogućen se saradnjom Grada Rijeke, Zajednice Crnogoraca Primorsko-goranske županije iz Rijeke i CDNK Podgorica.