Rock Symphony i Vlatko Stefanovski nastupili u Kotoru!

 

 

 

Koncert pod nazivom „ROCK SYMPHONY i Vlatko Stefanovski“ , u okviru festivala KotorArt Don Brankovi dani muike, održao se 23. jula 2018. godine, u prepunoj sali centra za kulturu „Nikola Đurković“ u Kotoru!

Popularni gitarista, osnivač grupe Leb i sol, jedne od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji, Vlatko Stefanovski nastupio je na KotorArtu s Bitoljskim kamernim orkestrom. Njihov zajednički projekat pod nazivom Rock symphony & Vlatko Stefanovski obradovao je ljubitelje rok muzike. Ovaj jedinstveni događaj na Don Brankovim danima muzike, sadejstvo roka i klasičnih instrumenata, publika je imala priliku premijerno da čuje u Kotoru!

Na repertoaru su se našli neki od najpopularnijih hitova rock i rock’n’roll muzike: Stairway to heaven, Highway to hell, Thunderstruck, Shook me all night long, Kashmir, čuveni hit Bob Marley-a No woman no cry, kao i mnogi drugi.

Čuo sam za KotorArt. Znam da se bave finom muzikom i finim umjetnostima. Drago mi je što sam bio dio KotorArta na ovaj rokerski način, ali rock je ništa manje art nego druge art forme. Uživao sam večeras svirajući za Kotorane i druge goste. Ovakvi koncerti nam služe kako bi se vratili lektiri. Da se prisjetimo zašto smo počeli da sviramo gitare. Počeli smo da sviramo zbog rock’n’rolla, ne zbog narodne muzike. Nju smo kasnije otkrili. Ovo je lektira i lijepo je sa vremena na vrijeme vratiti se nekim starim rifovima u numerama. “ – rekao je Vlatko Stefanovski nakon koncerta u prepunom kulturnom centru.

Bitoljski kamerni orkestar je oduševio publiku svojom energijom, harizmom pjevača i repertoarom a prepuna sala kulturnog centra je sa ogromnim oduševljenjem pozdravila oba pjevača ovog orkestra!