Roman & Prijatelji – na KotorArt Don Brankovim danima muzikeKoncert pod nazivom “Roman i prijatelji” na KotorArt Don Brankovim danima muzike održaće se 6. avgusta u Crkvi sv. Duha. Poznata djela epohe romantizma izvešće violinisti Roman Simović i Frančeska Dego, violistkinje Milena Simović i Blajt Teh Engstrem, violončelista Narek Hahnazarjan i pijanista Sajmon Kroford-Filips. Dodatne informacije o programu i pretprodaji ulaznica mogu se naći na www.kotorart.me

Koncerti na kojima su naši najpoznatiji umjetnici u ulozi ne samo izvođača već i domaćina svojim kolegama-prijateljima, s kojima sviraju na svjetskim koncertnim scenama, postali su tradicija programa KotorArta. Kao i prethodnog ljeta,  ove godine je u ulozi domaćina naš poznati violinista Roman Simović, umjetnik velikog muzičkog talenta, briljantnog virtuoziteta, koncert-majstor jednog od najpoznatijih orkestara u svijetu – Londonskog simfonijskog orkestra.

Roman i prijatelji je sada već tradicionalan koncert na našem Festivalu i, svjedočeći po prethodnim godinama, predstavlja vrhunac kamernog muziciranja, često i tročasovni maraton nevjerovatnih emocija, virtuoznosti i vrhunske usklađenosti umjetnika. Ove godine Roman Simović okuplja izuzetnu ekipu umjetnika, a posebno nam je zadovoljstvo što ćemo imati prilike čuti i violončelistu Nareka Hahnazarjana koji će dan ranije održati svoj resital. Izuzetna je prilika čuti svjetske umjetnike u različitim ulogama, kao soliste i kao kamerne muzičare. Svako ko je i jednom posjetio ovaj koncert, svjestan je energije koju muzičari ostave na sceni. Romana i Milenu Simović, koje smatramo prijateljima Festivala kao i ambasadorima umjetničkih programa i Crne Gore u Evropi i svijetu, ne moramo posebno najavljivati. Ove godine u Crnu Goru i Kotor nam, pored ostalih umjetnika  dovode i Frančesku Dego, jednu od najtraženijih violinistkinju mlađe generacije na međunarodnoj sceni i potpisnicu ugovora sa Izdavačkom kućom Dojče Gramofon. Frančeska svira na raritetnim violinama kremonskih graditelja – Frančeska Ruđerija iz 1697. godine i Gvarnerija del Đezua iz 1734. godine, na kojoj je svojevremeno svirao Ruđero Riči, jedan od najpoznatijih violinista 20. vijeka. – istakli su iz PR službe Festivala.