Roman Simović ambasador KotorArt – Don Brankovih dana muzike

 

 

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala KotorArt, promovisaće vrhunski umjetnici i internacionalno poznata imena, kao ambasadori Festivala koji će istovremeno promovisati i Kotor kao svojevrsni umjetnički centar Crne Gore.

Vrhunski violinista i koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra, Roman Simović prvi je ambasador KotorArt Don Brankovih dana muzike, i biće angažovan i u promociji i održavanju imidža ovog segmenta festivala u crnogorskoj javnosti.

 

 

“Od samog početka sam vjerovao u opstanak KotorArt-a. Najteže je početi nešto novo a kasnije opstati. A KotorArt ne samo da je to uspio već je izrastao u jako ozbiljan festival klasične muzike. Velika je čast biti dio ove divne priče i hvala vam!”, saopštio je Simović.

Uz ostale ambasadore, Simović će promovisati i KotorArt kao esencijalan element kulturnog života Kotora i Crne Gore, te učestvovati u aktivnostima Festivala koje će na pravi način predstaviti imidž ove umjetničke manifestacije.

Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a.

KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regionu. Sa preko 1.000 gostujućih umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetilaca u 2016. godini, spada u najveće umjetničke manifestacije u okruženju.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 + eleven =