“Roming” otvorio Dane češkog filma u KIC-u

 

 

Da među podgoričkom publikom itekako ima ljubitelja češke  kinametografije potvrđeno je i sinoć (19.oktobra) na projekciji komedije “Roming” u Velikoj sali KIC-a ’’Budo Tomović’’, kojom je otvorena trodnevna manifestacija “Dani češkog filma”.

           Otvarajući filmsku smotru, ambasador Republike Češke u Crnoj Gori Nj.E Karel Urban kazao je da su ovakve manifestacije pravi put ka povezivanju među ljudima i upoznavanju kultura, tradicija i običaja drugih zemalja i izrazio zadovoljstvo jako uspješnom dugogodišnjom saradnjom sa KIC-om “Budo Tomović”. 

            Direktorica KIC-a Snežana Burzan izrazila je zadovoljstvo što već četvrti put  podgorički filmofili, svih generacija, imaju priliku da uživaju u kvalitetnim češkim filmovima, naglašavajući da će KIC nastaviti sa ciklusima revija stranih kinematografija i dalje pružajući, na taj način, odličan primjer promocije i povezivanja različitih kultura i umjetnosti.

           Revija se nastavlja večeras prikazivanjem filma “Dvojnici’’ od 20h.

            U subotu, 21. oktobra,  u 12h za najmlađe je predviđena projekcija animiranog filma “Pat i Mat”, a “Dane češkog filma” u KIC-u iste večeri od 20h,  zatvoriće  film “Idemo na more”.