Sajam knjiga u Ulcinju – Veče Radovana Zogovića


Drugo veče 20-tog jubilarnog  Sajama knjiga, 30 –tog jula, biće u znaku Radovana Zogovića i njegovog književnog stvaralaštva. Povod je Zogovićeva knjiga Artikulisana riječ, koju je nedavno objavila JU Narodna biblioteka Radosav Ljumović iz Podgorice, koja će  biti promovisana u okviru sajamskog programa. O Zogovićevom stvaralaštvo govoriće Dr Agim Vinca, mr Aleksandra Vuković i knjižvenik Miraš Martinović, priređivač i urednik ovog izdanja, koje je likovno opremio poznati  crnogorsko – hrvatski slikar Dimitrije Popović.

Veče posvećeno Zogoviću počeće u 21 čas, na terasi hotela Albatros.

-Zogović je ispisao najupečatljivije stranice našeg postajanja i postojanja licem i bićem Crne Gore. S porukom da ne zaboravimo ko smo, da znamo što činimo.

Kada se jedan narod nađe u opasnosti, a u istoriji je bilo takvih primjera, po nekom unutrašnjem zakonu, nužnošću samom, priziva svog velikog pjesnika, svjestan da u njegovom djelu živi biće naroda. Zogović je pjesnik koga možemo prizvati, na koga se možemo pozvati.  Crnogorski narod je imao istorijsku sreću što je poslije Njegoša rodio Radovana Zogvića, napisao je Miraš Martinović u predgvoru za Artikulisanu riječ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + fourteen =