Sajmovi knjiga iz Podgorice i Skoplja potpisali Protokol o saradnji

 

 

Predstavnici Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i Međunarodnog sajma knjiga u Skoplju potpisali su danas Protokol o saradnji, koji predstavlja važan korak ka unapređenju saradnje na polju kulture i obrazovanja dvije zemlje. Protokol su potpisale Sanja Kondarko, generalna direktorka Sajma knjiga u Skoplju, i Miada Šukurica Gorčević, koordinatorka projekta Podgoričkog sajma. Potpisani Protokol predviđa, između ostalog, međusobnu saradnju u organizaciji i promociji sajmova, što će dovesti do bolje povezanosti kako izdavačkih kuća dvije zemlje, tako i autora koji će dobiti priliku da svoja djela predstave široj javnosti. Takođe, stvaraju se uslovi za efektivan nastup makedonskih izdavača na Sajmu knjiga u Podgorici, a potpisivanje protokola će biti dodatni podsticaj i za crnogorske izdavačke kuće da nastupaju na Sajmu knjiga u Skoplju. Potpisivanje ovog protokola svakako je suštinski događaj koji otvara dalji put kulturne saradnje i jačanje veza Crne Gore i Makedonije.

 Slične protokole Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja sklopio je između ostalih i  sa sajmovima knjiga u Beogradu, Bukureštu i Pekingu.

Sajam knjiga u Skoplju, koji se ove godine održava  od 4. do 10. aprila 2017. godine, najposjećenija je manifestacija ove vrste u Makedoniji, koja godišnje okuplja oko 100 izlagača i koju obično posjeti blizu 50. 000 posjetilaca.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − seven =