Saradnja Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada i Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje

Situacija izazvana pandemijom korona virusa, značajno je promijenila produkciju kulturno-umjetničkih manifestacija posljednjih godinu dana. Prateći smjernice očuvanja javnog zdravlja, Sekretarijat za kulturu je uspijevao da realizuje brojne programe ali u ograničenim uslovima.

Kako Sekretarijat kontinuirano podržava umjetnost mladih, uz saradnju sa  Fakultetom likovnih umjetnosti realizuje prezentaciju stvaralaštva studenata FLU u javnom prostoru, na Argentinskom trgu u Podgorici. U pitanju su trideset studentskih radova, različitih studentskih grupa Fakulteta likovnih umjetnosti. Građani Podgorice moći će da pogledaju postavku na Argentinskom trgu narednih mjesec dana.

Javni prostori Podgorice jesu otvorene scene za prezentaciju i afirmaciju stvaralaca, pa će i u narednom periodu biti predstavljeni crnogorski autori. U Sekretarijatu su istakli da je saradnja, dijalog i podrška institucijama kulture, prezentacija i afirmacija stvaralaca zajednička obaveza, pa se nadaju da je ovo početak uspješne saradnje FLU i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − three =