Septembarski repertoar KIC-a „Budo Tomović“

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 
 

Iz KIC-a “Budo Tomović” saopštavaju da je njihov uredničko – kreativni tim za septembar pripremio tradicionalno raznovrstan i kvalitetan repertoar u kojem će uživati kako mlađa, tako i starija populacija Glavnog grada.

Početak mjeseca obilježiće gostovanje poetskog teatra “Glasovi lavirinta” Foruma mladih pisaca KIC-a “Budo Tomović” 4.septembra na 46. Ratkovićevim večerima poezije, u okviru Programa za mlade pjesnike. Nakon odličnog prijema ovog multimedijalnog projekta u Podgorici, Kotoru i Tivtu, predstavljanjem publici renomirane pjesničke manifestacije Ratkovićeve večeri poezije, Forum mladih pisaca KIC-a krunisaće njegova ovogodišnja izvođenja.

Muzički program otvoriće hepening koji organizuje NVO Svjetske umjetničke igre Crna Gora – World Art Games Montenegro, 3.septembra na terasi KIC-a u okviru kojeg će nastupiti izvršni producent afričkog jazz’n’funk-a i afro beat-a iz Etiopije, DJ JAZZY DAVE (Džezi Dejv). Na naše zadovoljstvo, a u saradnji sa Ambasadom Slovačke u Crnoj Gori organizovaćemo 13.septembra koncert prestižnog Folklornog ansambla ”Partizan” iz Slovačke.

 

DJ Jazzy Dave

 

Filmski repertoar od 19. do 22.septembra biće u znaku KIC-ove tradicionalne revije filmova pod nazivom „Zlatne komedije“ u okviru koje će biti prikazani sljedeći filmovi: 19.septembar – “Mafijaš pod stresom”,  20.septembar – “Dupleks”, 21.septembar – “Mafija!” i 22.septembar – “Dobro da bolje ne može biti”.

U saradnji sa EU info centrom, KIC-a po prvi put organizuje “Dane evropskog filma 2016” od 8. do 11.septembra, a dio repertoara prvog Podgorica Film Festivala koji KIC organizuje u saradnji sa Crnogorskom kinotekom biće održan od 23. do 27.septembra na terasi KIC-a u okviru kojeg će biti prikazani nagrađivani filmovi “Dnevnik mašinovođe”, “Dobra žena” Mire Karanović i drugi.

 

Festival lutkarstva 2016

 

Domaćin Petog međunarodnog festivala lutkarstva Podgorica, Crna Gora biće i ove godine KIC “Budo Tomović” sa NVO “Dječiji umjetnički centar”, a Festival će biti održan od 14. do 18. septembra u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2016”.

Tehničko – organizacionu podršku KIC će pružiti i Festivalu internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) koji će biti realizovan od 9. do 14.septembra.

Predstavu „Ples pobjednika“ NVO „Studentski teatar“ publika će u KIC-u ponovo moći viđeti 12.septembra.

 

U okviru likovnog programa, 19.septembra otvara se izložba slika Suada Masličića, a izložba pod nazivom „Istorija metrologije u Crnoj Gori“ biće organizovana u čast obilježavanja decenije rada Zavoda za metrologiju 8.septembra.

 

Promocija knjige “Moj Everest – san i java” autorke Dragane Rajblović biće 20.septembra, a Ministarstvo nauke od 28. do 30.septembra prirediće laserski šou za najmlađe.

 

Zgrada KIC-a

 

SEPTEMBAR u KIC-u

3. septembar, terasa KIC-a / 20:00
Koncert afričkog jazz’n’funk-a i afro beat-a iz Etiopije, DJ JAZZY DAVE
Cijena ulaznice je 3 eura

4. septembar, Bijelo Polje
Gostovanje Foruma mladih pisaca KIC-a na 46. Ratkovićevim večerima poezije u Bijelom Polju

8 – 11. septembar, terasa KIC-a / 21:00
DANI EVROPSKOG FILMA 2016
Ulaz je besplatan

12. septembar, velika sala / 20:00
Predstava “Ples pobjednika” NVO-a “Studentski teatar” iz Podgorice, reditelja Dragana Koprivice
Ulaz je besplatan

13.septembar, velika sala / 21:00
Koncert Folklornog ansambla ”Partizan” iz Slovačke
Ulaz je besplatan

8 – 13. septembar, hol KIC-a / 12:00
Izložba fotografija “Istorija metrologije u Crnoj Gori” povodom obilježavanja 10 godina rada Zavoda za metrologiju Crne Gore

9 -14. septembar, velika i Dodest sala
Festival internacionalnog alternativnog teatra – FIAT
Ulaz je besplatan

14 – 18.septembar, velika sala / 21:00
Peti međunarodni festival lutkarstva Podgorica, Crna Gora
Ulaz je besplatan

19 – 22.septembar, sala DODEST / 21:00
Revije filmova „Zlatne komedije“
Ulaz je besplatan

19. septembar, hol KIC-a/ 20:00
Izložba slika Suada Masličića

20. septembar, multimedijalna sala /19:00
Promocija knjige Dragane Rajblović ’’Moj Everest – san i java’’

23 – 27.septembar, terasa KIC-a / 21:00
Prvi Podgorica Film Festival
Ulaz je besplatan

28 – 30. septembar, velika sala
Ministarstvo nauke Crne Gore
Laserski šou za djecu