Septembarski repertoar „srca kulture grada“              Nakon uspješno realizovanih kvalitetnih 250 programa tokom sedam mjeseci i zaslužene ljetnje pauze, Kulturno – informativni centar  „Budo Tomović“ u  svom prepoznatljivom ritmu,  startuje sa jesenjom programskom sezonom.

              Kreativni tim „srca kulture grada“ pripremio je brojne, raznovrsne kulturno – umjetničke programe u kojima će tokom cijelog mjeseca nesumnjivo uživati naša vjerna, probirljiva publika, svih generacija.

              Već 2. septembra predviđena su dva programa. Prva samostalna izložba mlade umjetnice Milene Vukčević pod nazivom ”Tren” koja će se moći pogledati do 10. septembra u  izložbenom holu.  Istog dana od 20h, na programu je premijerni koncert sastava SPONA – Dušan Popović Lipovac koji će se predstaviti izvedbama balkanske muzike prožetom elementima flamenka.

               U okviru muzičkog programa i redovnog ciklusa „Mladi talenti“ KIC nastavlja da afirmiše mlade i talentovane muzičare, pa najavljuje 5. septembra koncert klavirskog trija u sastavu Kosta Popović (violončelo), Luka Perazić (violina) i Simo Šišević (klavir).

Sa zadovoljstvom najavljuju i koncert istaknute američke džez umjetnice Lorin Taliz, koja će nastupiti sa svojim ansamblom Novel Idea 23. septembra na velikoj sceni, a zahvaljujući programu američke vlade American Music Abroad, i posredstvom Ambasade SAD-a u Podgorici.

               Za filmske sladokusce, filmski segment biće u znaku tradicionalne revije „Zlatne komedije“ koju KIC organizuje šesti put, a projekcije komedija biće upriličene od 23. do 25. septembra u kultnoj sali Dodest.

               Međunarodna saradnja obilježiće i ovaj mjesec, pa će KIC u partnerstvu sa ukrajinskom organizacijom ADRUM prirediti manifestaciju Dani ukrajinske muzike, 30. septembra i 1. oktobra. (više podataka u narednih desetak dana).

               U okviru manifestacije „Dani Brazila u Podgorici“ u multimedijalnoj sali će 11. septembra biti organizovano interaktivno predavanje eminentnih brazilskih pofesora na temu Turizam u Brazilu izvan fudbala, karnevala i sambe”.

              Radovi akademskog slikara Selvera Kardovića biće predstavljeni u okviru izložbe koja će biti otvorena 17. septembra.

              Kao i prethodnih godina, KIC će ugostiti sjajne lutkarske predstave u okviru osmog Međunarodnog festivala lutkarstva koji se održava od 11. do 15. septembra. Dio programa koji se održavaju u okviru Festivala internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) koji ove godine traje od 9. do 17. septembra, održaće se u prostorijama KIC-a. Oba festivala realizuju se u okviru manifestacijePodgoričko kulturno ljeto 2019.

              Najmlađa publika uživaće i u ovogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala dječje pjesme “Naša radost” koji će biti upriličen 28. septembra u velikoj sali  KIC-a.

             Ljubitelji teatra biće u prilici da pogledaju nekoliko predstava – 3. septembra predstavu ‘’Književno veče’’ u produkciji dramskog studija Centra za kulturu Rožaje, a u režiji Dragana Koprivice, dok će 18. septembra u Dodest sali biti odigrana predstava “Zalutali metak”, Dramskog eksperimentalnog studija “Đeca cvijeća”,  a u okviru festivala “Oda životu” 2019.

              Predstava “Deportacija” u produkciji Kulturnog centra Novi Pazar, a u režiji Gradimira Gojera biće premijerno odigana 24. septembra na velikoj sceni KIC-a.