Sergej Ćetković sa orkestrom mladih talenata nastupio na KotorArtuKotor, 01. avgust 2019.

Umjetnik posebnog šarma, Sergej Ćetković, nastupio je sinoć u neobičnom sastavu, na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, u okviru Festivala KotorArt. Sa njim, scenu su djelili đaci muzičkih škola “Mokranjac” iz Beograda i “Vida Matjan” iz Kotora. Oni su oformili gudački orkestar i publika je imala prilike slušati nove aranžmane već omiljenih hitova. Uz njih, naravno podršku je dao i bend kao i mladi solisti koji su se predstavili: Boško Tujković (harmonika) učenik muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora i Filip Bosiljčić (oboa) učenik muzičke škole “Mokranjac” iz Beograda. Orkestrom je dirigovala Milica Đokić, profesorica dirigovanja i orkestra u muzičkoj školi “Mokranjac”.

Publika je uživala uz hitove poput “Ljubav”, “Oči nikad ne stare”, “Prsten na sto”, “Pola moga svijeta”, “Prokleta bila”, “Ljuska oraha”, “Sati, dani, godine” , “Pogledi u tami”.

“U dosadašnjoj karijeri sarađivao sam sa mnogim muzičarima, visoko školovanim i mogu reći da su đaci večeras bili ne na visini zadatka nego i iznad toga. Vrijedno su vježbali, spremali se i ovo je naš rezultat.” – izjavio je Sergej Ćetković nakon koncerta.

Sergej Ćetković završio je Osnovnu i Srednju muzičku školu Vasa Pavić u Podgorici, a potom upisao teoretski odsjek na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Na muzičku scenu stupio je 1986. godine, kada je na Festivalu Naša radost, u Podgorici, osvojio drugo mjesto. Solističku karijeru započeo je s pjesmom Bila si ruža, nastupom na Festivalu Sunčane skale, 1998. godine, u Herceg Novom, a prvi album Kristina objavio 2000. godine, nakon nastupa na Budvanskom festivalu. Uslijedili su albumi Budi mi voda, Ostaću sam, Nikada, Kad ti zatreba i dr. Dobitnik je brojnih nagrada, više godina proglašavan je pjevačem godine na Radijskom festivalu, a predstavljao je Crnu Goru na Evroviziji 2014. godine