„Smrt i djevojka“ na festivalu glumca u Nikšiću


Predstava “Smrt i djevojka” Arijela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića ušla je u selekciju 16. Međunarodnog festivala glumca u Nikšiću. Festival glumca se održava od 28. novembra do 4. decembra 2019.godine, u Nikšićkom pozorištu, a predstava “Smrt i djevojka” će biti izvedena u neđelju 1. decembra 2019. godine, u 20 sati.

Scenografkinja predstave je Anka Gardašević, kostimografkinja Jelena Đukanović, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović. U predstavi igraju: Julija Milačić, Miloš Pejović i Dragan Jovičić.

“Smrt i djevojka” je svjetski poznat politički triler, napisan u vrijeme uspostavljanja demokratije, nakon dugog perioda diktature. Centralna figura je Paulina Salas, žena koja dobija priliku da se osveti čovjeku za koga vjeruje da je deset godina ranije bio njen mučitelj. Paulinin portret predstavlja žrtve diktatorskog režima čija su prava oduzeta kroz stalna kidnapovanja i mučenja.

Pored predstave “Smrt i djevojka“ na festivalskom repertoaru u zvaničnoj, takmičarskoj selekciji će biti izvedene i predstave: „Kauboji“ (Teatar Exit, Zagreb), „Kozocid“ (Gradsko pozorište, Podgorica),„Isvaki put kao da je prvi“ (Kruševačko pozorište i Art tema),„Ay, Carmela“ (Sarajevski ratni teatar SARTR) i „Gospodska krv“(Nikšićko pozorište).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − six =