Španski multimedijalni šou na 27. KFPDJoš jedna godina u kojoj će ljeto obilježiti najdivniji festival u Evropi, a sasvim sigurno još šire i dalje. Tradicionalno, od 1. do 12. jula, Kotorski festival pozorišta za djecu okuplja sve male i velike pozorišne gledaoce i znalce i vodi ih u neponovljivu avanturu kroz grad Kotor.
Ove godine, naša je misija da pored Kotora, Evrope, svijeta, vasione, maštom osvojimo i Mjesec, a na ovaj put sa nama kreće i predstava 2062, autora Karle Krač i Andresa Beledijeza, iz Španije.

Njihovo učešče na KFPD podržano je od strane AC/E, (Acción Cultural Española), kroz program internacionalizacije španske kulture (PICE).
Drugari, da li ste spremni da se suočite sa mračnom stranom svijeta? Da zajedno otputujemo u 2062 i otkrijemo šta nas tada očekuje? Ova hrabra i provokativna predstava govori o borbi sa svakodnevnim problemima sa kojima se svi sočavamo tokom života. Gdje smo postavili granice, zidove, šta su to migracije? Nakon ove predstave, svijet nikada više neće biti isti. Priču će obogatiti scenske, multimedijalne, stripovske, animacione i druge tehnike. Imaćete priliku da uživate u ovom jedinstvenom kinematografsko-scenskom šou. Karla Krač i Andres Beladijez, poznati po svom multimedijalnom i inovativnom pristupu pozorišnoj umjetnosti, osim kao autori, predstaviće nam se i kao izvođači.

Španska kulturna akcija (AC/E) je agencija koja organizuje javnu podršku promociji kulture, kako u Španiji tako i u inostranstvu. Njeni ciljevi uključuju promovisanje bogate umjetničke baštine Španije i podsticanje internacionalizacije najsavremenijeg kreativnog i kulturnog sektora. KFPD je osim ove godine, bio nagrađen grantom iz PICE program i 2014. godine. AC/E nastoji dati važnu ulogu kulturi kao bitnoj komponenti stvarnosti i imidža zemlje, bez obzira da li su u pitanju kulturna baština ili noviji kreativni pravci, promocijom istih u Španiji i van nje. Kao jedan od vidova promocije ACE je osmislila i sprovodi PICE program.

Dragi drugari, dovedite vaše roditelje i uplovite zajedno sa njima u svijet odraslih. Imaćete priliku da vidite multimedijalni teatar sjenki i objekata u trajanju od 55minuta, u subotu, 6. jula, u 21čas, u Kulturnom centru Nikola Đurković. Predstava je namjenjena djeci starijoj od 12 godina.
Dragi naši astronauti, zaljubljeni u pozorište i putovanja svemirom od igre i umjetnosti, dođite da i ovog ljeta uživamo na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu i zajedno otplovimo na Mjesec!