Tivat – Dokumentarna izložba „Kulturni pejzaž budvanskog priobalja“

 

 

Dokumentarna izložba „Kulturni pejzaž budvanskog priobalja“, biće otvorena u Muzeju i galeriji Tivat, u subotu 03. februara 2018. godine.

   U pitanju je izložba koju su koncipirali arhitekta Slobodan- Bobo Mitrović iz Budve i arheolog i menadžer u kulturi Dušan Medin iz Petrovca. Izložbu čine veliki izložbeni panoi sa reprodukcijama dokumentarnih savremenih i starih fotografija, pisane, tehničke i crtane građe (vlasništvo uglavnom privatnih lica, institucija i organizacija). Na panoima su prikazani lokaliteti šireg budvanskog kulturnog pejzaža.

   Podsjećamo da je izložba bila dio projekta „Kulturni pejzaž budvanskog priobalja“, koji je JU Muzej i galerije Budva u saradnji sa Ministarstvom  kulture Crne Gore organizovala u okviru „ Dana evropske baštine“  koji su krajem septembra prošle godine po prvi put održani u Budvi, a čiija je centralna tema bila – kulturna i prirodna baština.

   Ova izložba će biti prikazana u galerijama i muzejima širom Crne Gore, a njeno predstavljanje će krenuti iz Muzeja i galerije Tivat. U okviru otvaranja pomenute izložbe biće upriličeno i predavnje o projektu o kome će govoriti arheolog i menadžer u kulturi Dušan Medin.

   Izložbu će sa početkom u 19 časova otvoriti, Katarina Nikolić arhitektica-konzervatorka iz Tivta, dok će posjetioci  imati priliku da vide  ovu postavku do 15. februara 2018. godine.