Tivat – Gostovanje Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” sa predstavom “Ivica i Marica”

 

Tivat - Centar za kulturu - 1

 

 

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” u srijedu, 23. marta 2016. godine, sa početkom u 18h gostuje u Tivtu u Centru za kulturu “Gracija Petković” sa dječijom predstavom “Ivica i Marica” Jakoba i Vilhelma Grima.

 

IVICA I MARICA

Režija, scena i dizajn svjetla ……………..MIRKO RADONJIĆ

Dramaturgija ……………………………….MAJA SIMONOVIĆ

Kostimografija ……………………………..LINA LEKOVIĆ

Saradnik na scenskom pokretu …………TAMARA VUJOŠEVIĆ-MANDIĆ

Montaža video materijala ………………..GOJKO BERKULJAN

Glumačka podjela:

Ivica ………………………………………….DANILO BABOVIĆ

Marica ……………………………………….KARMEN BARDAK

Majka/Ptica/Vještica ……………………….TIJANA BJELICA

Otac …………………………………………..ODSUTAN

 

U predstavi se koristi muzika: Zoon Politikon, Nina Persson and Nathan Larson, The Chemical Brothers, The Residents, The Prodigy, Hor Kolibri.

„Ivica i Marica” je predstava rađena po motivima poznate bajke braće Grim. Ovim projektom Kraljevsko pozorište „Zetski dom” naglašava važnost pomalo zapostavljenog dječjeg pozorišta. Rađena je na specifičan način, sa sasvim novim pristupom, bez klasične dramatizacije proznog teksta. Koristeći glumca kao biće sa svim svojim mogućnostima, reditelj sa ostatkom ekipe prolazi kroz proces koji otkriva sasvim nov pristup poznatoj priči. 

DJEČIJA SCENA stavlja u prvi plan važnost vraćanja najmlađe publike u pozorište, ali kroz nove načine i savremene projekte nastoji da istraži razloge gubitka najmlađe publike i da pronađe najbolji način da sa ovom, najiskrenijom vrstom publike, ponovo uspostavi uspješnu interaktivnu komunikaciju.