Tivat – Izložba „Crnogorska pozorišna povijest“

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta, u saradnji sa Centrom za kulturu Tivat, predstaviće  u tom primorskom gradu narativno – fotografsku izložbu „Crnogorska pozorišna povijest“. Izložba će biti otvorena u Centru za kulturu Tivat, u petak 27. septembra, sa početkom u 20 sati. O postavci će govoriti autorka Slavojka Marojević i direktor Centra Neven Staničić.

Postavka izložbe „Crnogorska pozorišna povijest“, na trinaest panoa (narativno-fotografske forme) faktografskom metodom prezentuje razvoj pozorišnog stvaralaštva u Crnoj Gori kroz vjekove. Pripremu i realizaciju ovog projekta podržalo je Ministarstvo kulture u kontekstu prioriteta razvoja crnogorske kulture, legitimišući ga ne samo kao poseban, već i kao veoma značajan u ostvarivanju javnog interesa u pozorišnoj umjetnosti.

Nakon Tivta, izložba o viševjekovnom pozorišnom trajanju na crnogorskim prostorima, kreće na nove lokacije. U oktobru je planirano da se izložba organizuje u Cetinju (Kraljevsko pozorište Zetski dom), a potom će ovu postavku vidjeti i podgorička publika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × four =