Tivat – Izložba “Limena glazba”

 

 

U petak 14. septembra 2018. godine, u Muzeju i galeriji Tivat otvara se izložba “Limena glazba”.  Izložba “Limena glazba” je jedan od  tri segmenta izložbe koja je realizovana u sklopu TIVAT WORLD MUSIC FESTIVAL.

Izložbe za tri dana trajanja festival su prezentacija nematerijalne kulturne baštine Tivta i Boke, gdje će posjetioci moći da se edukuju o tri različite teme.

Za petak je planirano otvaranje segmenta izložbe pod nazivom “Limena glazba” koja prati njegov nastanak i razvoj  od 1909. godine pa sve do danas. Glazbeno prosvjetno društvo  Tivat nastupa u kontinuitetu, postižući značajne uspjehe i rezultate, prepoznatljivi po kvalitetnom muziciranju od samog početka do danas. Uspešno sarađuju sa duvačkim orkestrima iz Crne Gore i okoline. Društvo je tokom svog 109-godišnjeg rada dobitnik mnogih nagrada i priznanja, a njegov najveći kvalitet pokazuje trajanje i nastupanje, kao i broj muzičara koje su znanje o notama i instrumentima stekli upravo u ovom kolektivu.

Glazbeno prosvjetno društvo Tivat daje izuzetno značajan doprinos nematerijalnoj kulturnoj baštini.

Otvaranje izložbe planirano je sa početkom u 19 časova, nakon čega će nastupiti bend pod nazivom “One more time” u čijem su sastavu dvije trube, saksofon perkusije.