Tivat – Kolektivna izložba mladih tivatskih slikara


Kolektivna izložba mladih tivatskih slikara biće upriličena 12. novembra 2019. godine, povodom Dana opštine Tivat. Izložba prodajnog tipa imaće humanitarni karakter, budući da će na večeri otvaranja biti organizovana aukcija slika.

Autorka izložbe je istoričarka umjetnosti mr Jelena Bošković, direktorica JU Muzej i galerija, koja je okupila šest umjetnika različitih slikarskih senzibiliteta oko teme “Naš grad”. Imena za koja se Bošković odlučila su: Zoran Kruta, Tanja Nikolić, Hana Mirkov, Vladimir Jovićević, Jana Farkaš i Nastasja Tomanović. Radi se o akademskim umjetnicima koji žive i stvaraju u Tivtu. Umjetnici će se predstaviti sa po tri slike kojima su odlučili da podrže ovaj projekat, dok je sav potreban material za izradu slika i njihovo opremanje, obezbjedila JU Muzej i galerija Tivat.

Umjetnici od početka oktobra slikaju u galeriji JU Muzej i galerija Tivat, koja je time postala svojevrsni privremeni atelje, sa ciljem da se njihovi radovi nađu na kolektivnoj izložbi 12.novembra.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 − one =