Tivat – Koncert „Saxofonquadrat“

 

 

Večeras, 14. septembra 2017. godine, u 20h, u Porto Montenegro Tivat biće održan koncert saksofonskog kvarteta iz Berlina “Saxofonquadrat“.

 

 

Saxofonquadrat“ , saksofonski kvartet iz Berlina, miješa različite stilove, epohe i muzičke uticaje.  Preko već ustaljenih stilskih granica, aktivnom koncertnom djelatnošću, raznovrsnim repertoarom i pokretnim“ performansom“, ne ostavljaju slušaoca ni u kom slučaju ravnodušnim. Ovaj kvartet je zapravo napravio instrumentalnu revoluciju tradicionalne muzike, i spada u red najprominentnijih ansambala.

Osnovan je 1993. godine u Berlinu  od tadašnjih studenata Visoke škole za muziku (Hochschule für Musik) Hanns Eisler. U ovom sastavu nastupaju već 20 godina po čitavoj Evropi, Americi, Kanadi i Istočnoj Africi. Članovi ovog kvarteta su eminentni berlinski saksofonisti Clemmens R. Hoffmann (sopran saksofon), Clemens Arndt (alt saksofon), Christian Raake (tenor saksofon) i Hinrich Beermann (bariton saksofon), koji su  pored izvođačke djelatnosti u kvartetu, pozorišnim projektima i različitim kamernim i jazz formacijama,  veoma aktivni  i kao pedagozi u muzičkim školama i viskoj školi u Berlinu.

Uz podršku Goethe Instituta u Beogradu, već su nastupali u regionu, a ovo im je prvi nastup u Crnoj Gori.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 − 8 =