Tivat – Luštica Bay generalni sponzor Purgatorija

 

Trg u Tivtu

 
 

Potpisivanjem ugovora sa tivatskim Centrom za kulturu Kompanija je postala generalni pokrovitelj renomiranog pozorišnog i kulturnog festivala koji ove godine slavi jubilej

Luštica Development AD potpisala je ugovor sa tivatskim Centrom za kulturu čime je postala generalni sponzor ovogodišnjeg, jubilarnog 10. ljetnjeg pozorišnog festivala Purgatorije. Kompanija koja razvija projekat Luštica Bay u zalivu Trašte nadomak Tivta, obezbijedila je 15 hiljada eura za realizaciju obimnog programa festivala koji će biti realizovan od 25. juna do 10. septembra.

„Naša saradnja je počela još u 2010. godini i od tada smo partneri Centru za kulturu u realizaciji njegovih programa. Purgatorije su jedan od najboljih ljetnjih kulturnih festivala u regionu i nama je veliko zadovoljstvo što smo bili u prilici da pomognemo organizaciju jako obimnog programa. Podrška zajednici, kulturnim i sportskim akivnostima, dio je posvećenosti Luštice Divelopment da obogati kulturno i društveno okruženje u Tivtu. Od toga će, zauzvrat, imati koristi i Luštica Bay kao turistička zajednica koja ovog ljeta bilježi prvu operativnu sezonu“, rekao je Daren Gibson /Darren Gibson/, izvršni direktor kompanije Luštica Development.

Direktor Centra za kulturu Vojislav Kaluđerović izrazio je zadovoljstvo nastavkom dugogodišnjeg partnerstva i posvećenosti Kompanije da podržava kulturni razvoj tivatske zajednice.

„Zahvaljujući ovoj saradnji, tokom 75 dana biće izvedeno oko 90 programa čime ćemo na najbolji način obilježiti jubilarnu desetu godinu Purgatorija. Na obostrano zadovoljstvo, ove godine ćemo neke programe festivala Purgatorije izvesti u Lustica Bay-u, kako zbog jačanja naše dugogodišnje saradnje tako i promovisanja samog projekta, koji svojim arhitektonskim izvedbama daje čar kulturnim projektima koje ćemo izvesti“, sapštio je Kaluđerović.

Ovogodišnje Purgatorije uključivaće izložbe, pozorišne predstave, filmske projekcije i koncerte. Festival će početi mjuziklom Mamma Mia, pozorišta na Terazijama.

Luštica Develepment je ove godine obezbijedila 150 hiljada eura za podršku razvoju lokalne zajednice i turističkoj ponudi Tivta.

U okviru podrške sportskim i kulturnih sadržajima, sportskim klubovima, nevladinim organizacijama i javnim ustanovama, Luštica Divelopment AD do sada je uložila 600 hiljada eura u društveno odgovorne projekte u više crnogorskih gradova.