Tivat – Međunarodni festival folklora za đecuU petak  06.08.2019.  sa početkom u 20:00h na gradskoj rivi Pine, nakon defilea, biće održan mini koncert kojim će biti otvoren prvi, međunarodni, đečiji Festival folklora u Tivtu “KOLO BEZ GRANICA” u organizacija KUD-a “BOKA” iz Tivta.

Narednog dana, u subotu 07.08.2019.  sa početkom u 20:00h na ljetnjoj pozornici Centra za kulturu Tivat, biće održan gala koncert na kojem će se predstaviti igrama i pjesmama učesnici iz: Rumunije, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, kao i crnogorski ansambli iz Cetinja, Tuzi, Podgorice, Herceg Novog i domaćini festivala “KUD BOKA” iz Tivta.

Pored pomenutih koncertnih dešavanja, organizatori festivala pripremili su zanimljiv program za sve učesnike festivala: ”Predstavnici zemalja učesnika prisustvovaće prijemu u Opštini Tivat, nakon čega smo organizovali igre bez granica za fokloraše kod hotela Kamelija.  U subotu će svi učesnici prisustvovati folklornoj radionici – seminaru prvakinje ansambla “Kolo” iz beograda Ane Mirković, u gradskoj dvorani Župa. Defilei u petak i subotu biće svojevrstan ukras grada, a na taj način ćemo pozvati sve građane da prisustvuju koncertima, a ističemo da je važno da nas posjete u što većem broju u subotu, jer će sav prilog od ulaznica, po simboličnoj cijeni biti uplaćen bolesnoj djeci iz Tivta. Zahvaljujemo na podršci Opštini Tivat, Centru za kulturu Tivat, Turističkoj organizacija Tivat, kao i sponzorima  Luštica Bay, Porto Montenegro, Plantaže, Pekara Davidović, Aqua Bianca, Komunalno Tivat, ”ističe direktor festivala Vidak Božović.