Tivat – Otvorena izložba, održan koncert – Promenada saksofona i Dodir mora

 

 

Tivat, 12. septembar 2017.

 

Uprkos lošim vremenskim prilikama, te izmještanju koncerta sa otvorenog bazena Luštice Bay u koncertnu dvoranu Muzičke škole Tivat, sinoćnje gostovanje beogradskog saksofonskog kvarteta „BG SAX 4“ u pratnji perkusioniste Aleksandra Radulovića prošlo je u izvanrednom raspoloženju i izvođača i publike.

Koncert “SaxoFone’s promenade“ održan je u okviru XV Međunarodne radionice za duvačke instrumente koju u Tivtu priređuju NVO „Ars praesentia Boke Kotorske“ i tivatska Muzička škola uz podršku pokrovitelja među kojima je i Luštica Bay.

 

 

Radionice za saksofoniste se pod vođstvom Bojana Vukelića održavaju od 9. do 15. septembra. Izražavajući žaljenje zbog toga što vremenski uslovi nijesu dozvolili da se koncert održi u Luštici Bay, Vukelić se zahvalio kompaniji što je omogućila da se njihovo učešće na radionici duvačkih instumenata, i uopšte koncert realizuju.

Ovo je šesta radionica kojom je rukovodio Vukelić, a ove godine polaznici su bili iz Tivta i Kotora.

 

 

„Svake godine nivo radionica je sve bolje i vodi ka tome da ćemo u jednom trenutku na primorju imati puno dobrih saksofonista. Ove godine radionica je bila upravo samo za djecu sa primorja. Najmlađa polaznica ima sedam godina. Rad sa njima je važan jer se u ovom uzrastu usađuje ljubav prema saksofonu i onda oni mogu mnogo da postignu. Nekoliko učenika je i sviralo večeras sa nama na koncertu,” izjavio je Vukelić. Nakon koncerta u holu škole održan je koktel.

Sastav„BG SAX 4“ čine eminentni saksofonisti školovani u zemlji i  instranstvu, a koji danas žive u Beogradu: Bojan Vukelić (sopran i alt saksofon), Maks Kočetov /Max Kochetov/ (alt saksofon), Kristijan Mlačak (tenor saksofon) i Ivan Stamenković (bariton saksofon). Na koncertu su svirali i polaznici radionice Filip Kovačević, Sergej Stojković i Matija Vučinović.

U Luštici Bay sinoć je otvorena i izložba novosadskog likovnog umjetnika Šandora Šlajfa, a umjetnik se predstavio slikama sa motivima mora – sa fokusom na brodove i na brodska pristaništa. Među slikama koje će publika moći da pogleda su „Starac i more“, „Kud plovi ovaj brod?“, „Pogled sa palube“, „Osvajači“, „Ples na vodi“ i druge.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 3 =