Tivat – Povodom Noći Muzeja 2018. biće otvoreno sedam izložbi

 

 

Poštovani predstavnici medija, pozivamo Vas da najavite i medijski ispratite izložbe koje će biti upriličene povodom Noći Muzeja 2018. godine. U subotu 19.05.2018. godine, u atrujumu kompleksa Buća biće otvoreno sedam izložbi.

Tim muzeja i galerije ove godine pripremio je sledeće izložbe: u sklopu izložbenog prostora etnografske zbirke mogu se pogledati dvije muzejske izložbe: „Stilski  namještaj u Boki Kotorskoj XIX vijeka“ i „Tradicionalni odjevni i ukrasni predmeti sa područja Dobrote“. U galerijskom prostoru na dva nivoa biće izloženi radovi najreprezentativnijeg slikara Tivta Antona Peana. Izložba nosi naziv „Boka u likovnom stvaralaštvu Antona Peana“, koja obuhvata  radove iz različitog perioda njegovog stvaralaštva.

U kapelici Sv. Mihovila biće prezentovana izložba pod nazivom „Sv. Antun zaštitnik Tivta“, dok će u kuli biti prikazano „Kulturno nasljeđe Polimlja“.

U atrijumu kompleksa Buća biće postavljene dvije izložbe u prostoru:  „Amfore“ i  „Ostaci kolonade kompleksa Buća-Luković“.

Pored pomenutih izložbi na noć otvaranja posjetioce očekuje bogat program koji je tim Muzeja i galerije pripremio sa svojim prijateljima i saradnicima. Početak otvaranja planiran je u 20 časova.