Tivat – Predstavljanje knjige razgovora Znakovi vremena

U organizaciji MATICE BOKE, u saradnji sa CENTROM ZA KULTURU TIVAT, u subotu, 15. decembra 2018. godine, u 19 sati, u maloj sali tivatskog Centra za kulturu, biće predstavljena knjiga razgovora ZNAKOVI VREMENA, poznatog crnogorskog novinara i publiciste RANKA PAVIĆEVIĆA.

O knjizi, koja je izazvala odlične kritike stručne i čitalačke javnosti, pored autora, govoriće, predśednik Upravnog odbora Matice Boke, novinar i publisista ŽELJKO KOMNENOVIĆ, direktor Radio Tivta, novinar i pjesnik DRAGAN POPADIĆ, dok će izvode iz knjige čitati, novinarka Radio Tivta TAMARA VUČINOVIĆ.

Knjiga, čiji je renomirani izdavač NOVA KNJIGA iz Podgorice, sadrži 75 intervjua, koje je Pavićević vodio, tokom duge i plodne novinarske karijere, sa najpoznatijim stvaraocima iz svijeta književnosti, pozorišta, likovne umjetnosti i muzike iz zemlje, regiona i svijeta, a zbog odličnog prijema kod čitalaca i stručne kritike, nakon godinu dana, doživjela je i drugo izdanje.
Pored ostalih, u knjizi se nalaze razgovori sa: Desankom Maksimović, Borislavom Pekićem, Danilom Kišom, Miroslavom Antićem, Miloradom Pavićem, Matijom Bećkovićem, Vidom Ognjenović, Rankom Jovovićem, Čedom Vukovićem, Momom Kaporom, Marijom Vargasom Ljosom, Emirom Kusturicom, Radem Šerbedžijom, Živkom Nikolićem, Dadom Djurićem, Ljubom Popovićem, Oljom Ivanjicki, Filom Filipovićem, Marinom Abramović, Jadrankom Jovanović i mnogim drugim poznatim stvaraocima.

Knjiga ZNAKOVI VREMENA, novinara i publiciste RANKA PAVIĆEVIĆA, promovisana je na međunarodnom SAJMU KNJIGA u Beogradu, krajem oktobra prošle godine, a promovisana je u Podgorici, Nikšiću, Budvi, i Herceg Novom, pobuđujući veliko interesovanje čitalaca u Crnoj Gori i zemljama regiona, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.