Tivat – Promocija zbirke poezije „Žena vilena“ Nade Krivokapić

Poetski prvijenac “Žena vilena” Budvanke Nade Krivokapić, u organizaciji JU Centar za kulturu Tivat biće predstavljen u petak 3. jula 2020. godine, u Atrijumu ljetnjikovca Buća sa početkom u 21 sat i tivatskoj publici.


Nada Krivokapić je rođena u Budvi gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu i zaposlena je u struci. Radila je tri godine u Radio Budvi od osnivanja ove medijske kuće. Osim poezije piše i prozu. Živi u Budvi.

Dr Andrijana Nikolić, recenzentkinja njenog poetskog prvjenca “Žena vilena” između ostalog je zapisala: “Nada Krivokapić se svrstava u red onih pjesnikinja koje su slijedile Anne Sexton, američku pjesnikinju, koja se ovom poezijom javila šezdesetih godina prošloga vijeka kao promoterka ispovijedne poezije (confessional writing).

Ispovijednu poeziju karakteriše ispovijest u stihovanoj formi, bilo da su u pitanju rimovani stihovi ili je ispovijest proznog karaktera, napisana u stihovima. Ono po čemu će se izdvojiti i ova pjesnička zbirka jeste organizacija tijela i uma kao jednog prema svemu što je bilo i što jeste.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 + 8 =