Tivat – Retrospektivna izložba foto kino i video kluba “Mladost” Gornja i Donja Lastva


Retrospektivna izložba foto kino i video kluba “Mladost” Gornja i Donja  Lastva biće svečano otvorena u poneđeljak, 15.novembra 2021. godine u Muzeju i galeriji Tivat sa početkom u 19 sati.

Ovom izložbom, koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju, JU Muzej i galerija Tivat započinje program organizovan povodom Novembarskih dana.

Foto kino i video klub pod imenom “Mladost” osnovan je 1961 godine, a svoju djelatnost odmah je proširio i na Donju Lastvu. Od samog formiranja, u kontinuitetu odmah je organizovano 7 kurseva za foto amatere /4 u Donjoj, a 3 u Gornjoj Lastvi/ u kojima su uzela učešća 84 polaznika. Od 1970. godine klub je proširio djelatnost na amaterski film. U tome je značajnu pomoć pružio gdin. Aleksandar Antonić, iskusni kino amater iz Beograda, koji je odžao prvi kurs domaćim polaznicima. Na tri kursa u Donjoj Lastvi, ovu obuku pohađalo je 36 polaznika. Obuku su organizovali iskusni članovi kluba: Anđelko Stjepčević, Krsto Kiko Tomičić, Anton Marković I Roko A. Stjepčević.

Godinama, članovi kluba bili su svojevrsni hroničari ukupnih društvenih, kulturnih, sportskih i privrednih zbivanja u Tivtu. Na mnogobrojnim fotografijama i filmovima zabilježili su dešavanja od neprocjenjivog značaja za istoriju grada.

Izložbu povodom 60 godina foto kino i video kluba “Mladost” svečano će otvoriti član kluba Neven Staničić na platou ispred galerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × five =