Tivat World FestivalTivat World Festival održava se po treći put za redom u Tivtu. Ove godine sa četiri bine, od 12. do 14. septembra.

Glavna bina “Riva” na tivatskoj promenadi, druga bina u luksuznom kompleksu Luštica Bay, treća u luksuznom naselju Porto Montenegro, a četvrta “Akustik” bina u atrijumu JU Muzej i galerija Tivta.

Nastupiće tri benda iz Crne Gore: Gospoda Glembajevi, Orkestar Nuova i bend Džanum, četiri benda iz regiona Bilja Krstić & Bistrik Orchestra – Srbija, Irfan – Bugarska, Ethno Jazz Orchestra – Srbija, Atma Mundi Ensemble – Hrvatska sa crnogorskim najboljim jazz vokalom Sanja Raičković. Kako svake godine tako i ove godine tri benda sa tri kontinenta svjetska zvijezda Femi Kuti & the Positive Force, Albaluna – Portugal i Tanini Trio.

 Festival će otvoriti princ afričkog funk zvuka Femi Kuti i njegov bend The Positive Force. 

Novina ove godine je okrugli sto na temu – “Kreativne Industrije – Ekologija i Kultura”. Takođe će biti nekoliko umjetničkih performansa u toku festivala kao i kušanje crnogorskih specijaliteta.

Učesnici okruglog stola će biti građani, renomirani umjetnici, ekolozi i kulturni radnici. Cilj okruglog stola je kreiranje platforme za buduće projekte na temu ekologije i kulture. Činjenica da smo jedina ekološka država na svijetu se nije dovoljno iskoristila, pa želimo na kreativan način da spojimo ekologiju i umjetnost stvarajući proizvode koji mogu dodatno da unaprijede kulturnu i turističku ponudu kao i poboljšaju životni standard građana Crne Gore.

Organizator manifestacije je NVO “Fluid Drum”, a direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević.  

Tivat World je ušo u top 10 internacionalnih događaja za ovo ljeto na portalu MNE Today: