Tragikomedija „Život je loto“ na sceni u Starom Baru


Bar, 12. septembar 2020.

Predstava „Život je loto“, koju je režirala Bojana Lazić biće odigrana na „Barskom ljetopisu“ u subotu, 12. septembra u Starom Baru, sa početkom u 21h. Po tekstu Vladimira Đurđevića, a u izvođenju Monike Romić, ova monodrama govori o događajima i nizu nevjerovatnih situacija kroz koje je glavna junakinja prošla u samo jednom danu.

„Život je loto“, žanrovski okarakterisana kao urnebesna tragikomedija, finim i nenametljivim instrumentima, kroz priču jedne žene, bavi se prije svega, pogledom na društvo u kome živimo, odnosom prema novcu, odnosom prema ljudima koji imaju ili nemaju novac. Da li se mijenjamo u odnosu na nekog ko je iznenada dobio novac ili moć, i na kraju: šta je sreća i da li i kako možemo uticati na nju?

Kroz interakciju sa publikom i kroz rušenje četvrtog zida, prisutni na kraju demokratskim principima glasanja odlučuju kako će se predstava završiti.

Interaktivna tragikomedija „Život je loto“ je imala učešće na brojnim festivalima u Makedoniji, Albaniji, Beogradu, Bosni i Hercegovini, Zagrebu, Rijeci, Novom Sadu, Trebinju, a osvojila je i nekoliko nagrada među kojima se izdvajaju nagrada „Javnost“ za najbolju transformaciju i interakciju sa publikom na Internacionalnom festivalu monodrame u Makedoniji i nagrada za najbolju žensku ulogu na Internacionalnom festivalu monodrame „Albamono“ u Albaniji.

Karte za predstavu su u prodaji i mogu se rezervisati putem broja telefona 068/278-760.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 5 =