Treći dan 26 KFPD obilježile predstave, radionice, koncerti i književne promocije

 

 

Treći dan 26. Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježile su predstave, radionice, koncerti, te književne promocije.

Najmlađoj Kotorskoj publici u  takmičarskom pozorišnom programu  sinoć se predstavio Teatar O. N. iz Njemačke sa  izvedbom Let i pad. Od beba pa do baka i deka svi su uživali u priči o padanju i uzdizanju kroz ples i muziku.

Na Ljetnjoj pozorinici u 21:30h izvedena je predstava Kinez Gradskog pozorišta iz Podgorice, koju je po drami Maje Todorović režirala Anja Suša. Glumci Goran Slavić, Jelena Simić, Emir Ćatović, kao i Dječiji hor Zvjezdice kotorsku publiku su pokušali da uvedu u svijet čarolije, ljubavi i razumijevanja.

U programu dječijeg scenskog stvaralaštva izvedena je iz vizure PPU Čarli Čaplin iz Podgorice Ekološka Crna Gora. Na ovaj način u Kotoru najmlađi su se na kreativan način bavili problemom ekološke Crne Gore.

Na Pjaci od kina sinoć je promovisana nova knjiga pjesama Trema crnogorskog pjesnika i glumca Dejana Đonovića, što je ujedno bio i uvod u Knjieževni dio programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Trema je druga po redu knjiga u ediciji Ćuk Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Veče je bilo posvećeno ne samo promociji pjesama već i promociji izdavaštva dječije kniževnosti. U programu su učestvovali brojni gosti koji su govorili najnovije pjesme Đonovića.

Kada je u pitanju muzički dio festivala u Perastu je izveden koncert 333 godine Baha u baroknom Perastu.

Za 4. jul najavljena  je repriza predstave Let i pad, a kao druga takmičarska predstava na Pjaci od kina biće izvedena 1+1, edukativno-teorijski program nastavljamo besplatnim radionicama Razvoj muzičkog talenta i Napravimo kineskog zmaja.