U Velikoj Britaniji proslavljen Dan državnosti Crne Gore

 

London

 
 

Proslava Dana državnosti Crne Gore u Velikoj Britaniji održala se u subotu 4. jula u Londonu u restoran-klubu “VUK” na kojoj je bilo prisutno oko stotinak gostiju. Proslavu je organizovao Montenegro-UK Society – udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Velikoj Britaniji.

Pozdravljajući sve prisutne, gostima se obratio gospodin Neven Nino Pajović, predsjednik Montenegro-UK Society-a koji ovim povodom održao prigodan govor i potsjetio sve prisutne o značaju ovog datuma u istoriji Crne Gore.

Tokom višečasovnog druženja i u prijatnoj atmosferi prisutni su degustirali specijalitete crnogorske narodne kuhinje, za koje se potrudio restoran “MUGI” u Londonu, u vlasništvu Željka Mugoše.

Udruženje crnogorskih građana i prijatelja Crne Gore u Velikoj Britanijije  formirano je prije dva mjeseca. Predsjednik Pajović je istakao da je ono jako bitno za sve crnogorske iseljenike u Velikoj Britaniji,  kako bi se mogli družiti, uzajamno potpomagati i raditi sve sto je u zajedničkom interesu njih i Crne Gore. Društvo će intenzivno raditi da organizaciji ovakvih i drugih događaja koji se odnose na afirmaciju Crne Gore gdje bi okupilo naše građane i ostale Britance i  narode koji su prijatelji naše zemlje.