Umjetnički klub “Smart café” – Izložba radova Maje Bulatović

Umjetnički klub “smART Café” osnovan je s ambicijom da postane stjecište umjetničkih stvaralaca svih formi, te im u tom smislu nudi besplatan prostor za izlaganje i promociju njihovih radova. Svoj program je započeo izložbom umjetničkih fotografija Mirsada Murseljevića, a nastavlja ga izložbom radova podgoričke konceptualne umjetnice Maje Bulatović, koje će svi zainteresovani moći da pogledaju od poneđeljka, 25. marta 2019. godine.

Maja Bulatović je rođena 1983. godine. Promišljanje u oblasti konceptualne umjetnosti je dugo vremena u njenom permanentnom fokusu i na tom polju se do sada uspješno ogledala. Autor je nagrađenog performansa “All persons of nature”, sofisticiranog rada snažne i uzbudljive višeznačnosti, kao i brojnih instalacija, crteža, fotografija i kolaža.

Prvi put se samostalno predstavila 2017.godine izložbom “Soul Selfie” u podgoričkom klubu kulture “Soba”, kao i u galeriji “Amerika” u Herceg Novom. 2018. godine je imala samostalnu izložbu pod nazivom “Da li ličiš na svoj san” u Kuslevovoj kući.

Foto: mnemagazin.me