Umjetnički klub “smART Café” – Izložba radova slikara Damjana Brkovića

Umjetnički klub “smART Café” osnovan je sa željom da pruži podršku umjetničkim stvaraocima svih formi, te im u tom smislu nudi besplatan prostor za izlaganje i promociju njihovih radova. Svoj program, nakon mini – izložbi umjetničkih fotografija Mirsada Murseljevića i slika konceptualne umjetnice Maje Bulatović, nastavlja izložbom radova slikara Damjana Brkovića, koje će svi zainteresovani moći da pogledaju od poneđeljka, 8. aprila 2019. godine.

Damjan Brković je rođen 1967. godine. Studirao je štafelajno slikarstvo na Fakultetu za restauraciju i konzervaciju na Cetinju. Rado se i uspješno ogleda u svim likovnim iskazima, na kojima prikazuje jedinstvo svjetlosti i tame, te sva dešavanja u njegovom svijetu, kako onom koji ga okružuje, tako i u onom koji nosi u sebi.

Osim grupnih izložbi u kojima je učestvovao širom prostora bivše Jugoslavije, Brković se podgoričkoj publici prvi put samostalno predstavio prošle godine, izložbom u “Koncept” galeriji. U “smART café” – u će prikazati crteže i radove izvedene u kombinovanim tehnikama, pod zajedničkim nazivom “m&m”. Za većinu ovih radova to će biti prvo javno prikazivanje.