Umjetničko obrazovni program “Vizuelna zbirka”


22.01.2021.

Projekat “Vizuelna zbirka” kreće sa realizacijom narednog mjeseca.

Radi se o umjetničkom obrazovnom programu, kojem je u fokusu kreativna edukacija đece i mladih; oni će kroz radionice u trajanju od 5 neđelja imati priliku da nauče mnogo toga o svijetu glume i filma, odnosno dramske umjetnosti uopšte, što im je kroz klasični sistem obrazovanja  u velikoj mjeri nedostupno.

Ideja projekta “Vizuelna zbirka” je jedan drugačiji pristup edukaciji, koji će mladima omogućiti da istražuju svoj kreativni izraz, a mentorima da idu u korak sa novom tehnologijom, i da kroz upotrebu novog – sačuvamo staro!

Radionice će trajati 5 neđelja, i biće besplatne

Polaznici će u dvije grupe (uzrasta od 11-14 i 15-18 godina), preko platforme Zoom, pohađati časove glume i filma, a na kraju procesa će imati i svoj kratki film kao autentičnu audio-vizuelnu interpretaciju odabrane pjesme.

Sav materijal biće izmontiran u jednu “vizuelnu zbirku”, a kroz segment “okrugli sto” polaznici će imati priliku i da svoje radove promovišu i podijele sa svojim vršnjacima i širom javnošću.

Prijave su u toku, a svi zainteresovani mogu poslati svoju prijavu na mail vizuelnazbirka@gmail.com, u kojoj treba da navedu: ime i prezime, školu i razred, kao i kratko motivaciono pismo, u kom će navesti zašto žele da pohađaju radionicu.

Radionice će voditi mentorke Anđela Radović – glumica, i Tina Kuzman – producentkinja.

Projekat realizuju nevladine organizacije Munja i Pakt, a podržan je od strane crnogorskog Telekoma na konkursu “Za svako dobro”.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven + 19 =