Veliki uspjeh Dragomira Đukića Charllija na takmičenju u Argentini

 

 

 

U drugoj polovini 2013. godine RevistaReacción iz Argentine je raspisala 2. Međunarodni konkurs za socijalnu ilustraciju. Preme zadatim propozicijama Dragomir Đukić Charlly je poslao sljedeće tri karikature:

 

No title

No title 1

No title 2

 

Nakon završenog konkursa, stigla je veoma prijatna vijest iz Argentine, da je Dragomir Đukić Charlly među brojnim autorima iz svijeta koji su učestvovali na ovom konkursu, dobio Diplomu za svoj rad. Njegov rad je izabran za Međunarodnu putujuću izložbu socijalnih ilustracija EIIS. Predviđeno je da ova izložba bude organizovana širom Južne Amerike i u drugim zemljama. Ostvareni rezultati su još jedna potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada Dragomira Đukića Charllija.

 

Dragomir Djukic Charlly DIploma

 
 

Dragomir Djukic CharllyDragomir Đukić – Charlly rođen je 1952. godine u Kržanji kod Podgorice. Karikaturom je počeo da se bavi 80-ih godina. Radove je objavljivao u novinama i časopisima. Imao je više samostalnih izložbi karikature i slika. Radovi se mogu naći na više međunarodnih adresa – festivala humora, satire i karikature.

Dobitnik je više priznanja, između ostalih:
– Prve nagrade na Prvom međunarodnom festivalu karikature i stripa u Herceg Novom, 2009. godine.
– Godišnje nagrade za najbolju karikaturu „Živko Đurović“ na XII Crnogorskom festivalu humora, satire i karikature u Danilovgradu, za 2011. godinu.
Član je Udruženja karikaturista Crne Gore. Pored karikature bavi se slikarstvom, skulpturom i fotografijom.
Živi i radi u Podgorici.

 
KONTAKT

charlly@gmail.com
mob 069/762-474
Ul.Radosava Burića 270
Podgorica, Crna Gora