Veljko Rajković i Bojan Rajević na Satira festu u Beogradu

 

 

SATIRA FEST 16. OKTOBRA U BEOGRADU

Iz Crne Gore pozvani Veljko Rajković
i Bojan Rajević

 

Veljko Rajkovic i Bojan Rajevic na Satira festu

 

 

Upravni odbor Beogradskog aforističarskog kruga 8. juna 2015. godine raspisao je Konkurs za učešće i dodjelu nagrada i priznanja na XIII Međunarodnom festivalu humora i satire „Satira festu 2015″, koji će biti održan u Beogradu  u petak, 16. oktobra 2015. godine u sali Gradske opštine Stari grad, Makedonska 42.

Ovogodišnji „Satira fest“ posvećen je stogodišnjici rođenja književnika Branka Ćopića i odvijaće se pod sloganom „Znam ja nas…“

Umjetnički savjet manifestacije izabrao je radove i odredio učesnike na književnoj večeri. Među učesnicima su i dvojica satiričara iz Crne Gore: Veljko Rajković, iz Podgorice i Bojan Rajević, sa Cetinja.

Autoru najboljeg aforizma izgovorenog na manifestaciji, pripašće tradicionalna nagrada “Vuk Gligorijević”. Za najbolju pjesmu dodeljuje se priznanje „Rastko Zakić“, a biće nagrađen i autor najbolje satirične priče.

Nagrade se sastoje od plakete i novčanog iznosa.

Organzatori će dodijeliti i priznanje “Satira festa”, za ukupan doprinos srpskoj satiri, kao i priznanje „Zlatni krug”, za afirmaciju satire u svijetu.

Satira fest se smatra najprestižnijom manifestacijom humora i satire u region, a i šire.