VIII Međunarodni festival folklora za đecu i mlade ,,Skoči kolo da skočimo”VIII Međunarodni festival folklora za đecu i mlade  ,,Skoči kolo da skočimo”  održaće se u periodu od 11. do 14.  jula 2019. godine. 

I ove godine Festival  je dio tradicionalne manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto”.

Programi u okviru Festivala realizovaće se na dvije lokacije :

– 11.07.2018. Velika sala KIC-a ”Budo Tomović” u 21h;

– 12.07.2018. Velika sala KIC-a ”Budo Tomović”  u 21h;

– 14.07.2018. Mall of Montenegro (plato) sa početkom u 20h.

Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupiće oko 450 učesnika, ansambli  iz Crne Gore (Podgorica, Tuzi, Cetinje, Nikšić, Tivat, Igalo, Pljevlja, Rožaje, Plužine, Ulcinj) i četiri  ansambla iz inostranstva (Poljska, Rumunija, Slovačka, Gruzija). Publika će biti u prilici da tokom tri festivalska dana uživa u bogatstvu folklora i  folklornog stvaralaštva đece i mladih, raznolikosti tradicija i naroda,  pjesme, kostima i igre,  a učesnici iz više zemalja imaće priliku da se upoznaju i druže u našem glavnom gradu.

Organizator Festivala je NVU “Monte Folk”, a suorganizatori su Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice, KIC ,,Budo Tomović“ i “Dječiji savez“ Podgorica. 

Sponzori Festivala su kompanija Voli, Mall Of Montenegro, Sinkomerc i M-tel. 

Besplatne ulaznice  za prva dva festivalska dana mogu se preuzeti od 1.jula na biletarnici KIC-a, svakog radnog dana od 9 do 20h.

Organizatori poručuju – Zavirite u svijet folklora na naš način!

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ UČESNIKA I PROGRAMA